31 maart 2022

Boekbericht: 14 april verschijnt 'Wilde planten in eigen tuin' van Martin Stevens & Marlies Huijzer

 

14 april verschijnt bij Uitgeverij Noordboek

Wilde planten in eigen tuin

 

Martin Stevens & Marlies Huijzer

Een tuin maak je in de eerste plaats voor jezelf, je wilt een plek om lekker te zitten en je zet er planten in die je mooi vindt. Als je kiest voor aantrekkelijke wilde, inheemse planten dan maak je van je tuin ook een geschikt leefgebied voor dieren. Voor insecten als vlinders, bijen, zweefvliegen, libellen en ook voor vogels, kikkers en egels.

                           

Wilde planten in eigen tuin staat boordevol praktische informatie over aanleg en onderhoud van een tuin met wilde planten. Aan de hand van talrijke foto’s vertellen Martin Stevens en Marlies Huijzer welke planten en plantencombinaties geschikt zijn voor grote en kleine tuinen en zelfs voor balkons, geveltuinen en niet te vergeten daken. Daarbij kijken ze naar grootte, grondsoort, zon, schaduw en ligging. Ze gaan dieper in op het zelf kweken van planten en nemen een uitgebreide ‘kijk bij de kenners’: heemtuinen, botanische tuinen en kwekers. 

Bladerend en lezend in dit rijk geïllustreerde boek kom je op heel veel ideeën en breng je de natuur in je eigen tuin!

Eerder verscheen het succesvolle boek Tuinieren met wilde planten

 

Wilde planten in eigen tuin. | Martin Stevens & Marlies Huijzer | ISBN 978 90 561 5869 9 | Paperback | 232 pagina's | verkoopprijs € 22,50 | Verschijnt 14 april bij Noordboek


Bijlagen en downloads

OMS_voor_wilde planten in eigen tuin_def_hr.jpg
Download bestand