09 maart 2022

Boekbericht: 3 maart is verschenen 'Blijf verschillig' van Alfons Vansteenwegen

 
 
Respecteer het anders-zijn

 

3 maart is verschenen bij Uitgeverij Sterck & De Vreese

 

Blijf verschillig

Alfons Vansteenwegen

Slechts zelden worden we nog diep geraakt door rampen en andere calamiteiten in de wereld. Er heerst een plaag van onverschilligheid en gelijkheidsdenken. Rassen en godsdiensten zouden gelijk zijn. Mannen en vrouwen zouden gelijk zijn. Homo’s en hetero’s zouden gelijk zijn! Alle politieke meningen en zelfs alle grote verhalen en ideologieën zouden gelijk zijn. Alles lijkt wel om het even.


Tegenover een dergelijke onverschilligheid en het gemakkelijke gelijkheidsdenken dat er deel van uitmaakt, roept professor Alfons Vansteenwegen op tot een tegenbeweging. Hij dringt erop aan om aandacht te hebben voor het verschil, om opnieuw te leren discrimineren, in de positieve zin van dat woord! Hij gaat na hoe verschillig zijn het dagelijks leven kruidt en pleit voor een (nieuwe) kritische houding zodat men vanzelf overgaat tot actie, tot inzet, weg uit onverschillig egocentrisme.

Alfons Vansteenwegen was professor psychotherapie en seksuologie aan de KU Leuven en auteur van bestsellers zoals Liefde is een werkwoord, in dertien talenvertaald en over de hele wereld verspreid.

 

Blijf verschillig. Respecteer het anders-zijn | Alfons Vansteenwegen | ISBN 978 90 561 5871 2 | Paperback | 128 pagina's | verkoopprijs € 16,90 | 3 maart verschenen bij Sterck & De Vreese