30 juli 2024

Boekbericht: 22 augustus verschijnt De brilslang, de boktor en de andere dieren

Logo Noordboek

 

22 augustus verschijnt bij Uitgeverij Noordboek:

 

De brilslang, de boktor
en de andere dieren

 

Filosofische fabels

Jan Bouwstra

 

Met illustraties van Angela van der Meulen

 

In honderd korte fabels maken we kennis met de dieren in het bos. En dieren zijn precies als mensen. Ze denken na over hun leven en praten over wat hen bezighoudt: liefde, schoonheid, macht, vriendschap, tijd, taal, identiteit en nog veel meer.

De fabels van Jan Bouwstra kenmerken zich door milde humor. Ze hebben de vorm van kleine, lichtvoetige, filosofische dialogen. Veel dierenpersonages keren regelmatig terug: de brilslang en de uil, de neushoorn en de olifant, de krekel en de egel, de muis en de kikker, de mol, de padden, de boktor, de eekhoorn, de ekster en de merel en vele anderen. En ze hebben zo hun eigen kijk op het leven.

Jan Bouwstra is schrijver, dichter en biochemicus. Hij studeerde Moleculaire Wetenschappen in Wageningen, promoveerde aan de Universiteit van Utrecht, en volgde daarnaast colleges Filosofie. Hij is een gepassioneerd amateurpianist en schrijft korte verhalen, gedichten, en bovenal fabels waarvoor hij een speciale liefde heeft ontwikkeld. Hij schrijft fabels waarvan de betekenis belangrijker is dan de vorm, zonder dat dit opvalt.

 

De brilslang, de boktor en de andere dieren. Filosofische fabels uit het bos van Pan | Jan Bouwstra. Met illustraties van Angela van der Meulen | Verschijnt bij 22 augustus bij Noordboek | ISBN 978 90 978 94 6471 197 4 | Hardback, 208 pagina’s | verkoopprijs € 19,90