17 april 2024

Boekbericht: 9 mei verschijnt 'Ambachtelijk ijs in zeven lessen' van Jan Boeren

9 mei verschijnt bij uitgeverij Sterck & De Vreese

 

Ambachtelijk ijs

In zeven lessen

Jan Boeren

Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie, dat mooi wegsmelt: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? 
Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan rekenmodellen: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit. 

Maak in Ambachtelijk ijs in zeven lessen kennis met de kunst van het ijs bereiden. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties; Jan Boeren leidt je in zeven lessen op tot een volleerd ijsmaker. Je gasten zullen versteld staan! 

 

Jan Boeren is oprichter van Le Cuisinier: Kennisplatform voor amateurkoks. Hij ontwikkelde de startcursus IJsbereiden en later de technische cursus IJsbereiden. Deze werden via Le Cuisinier in digitale vorm aangeboden en zijn nu te boek gesteld. 

 

Ambachtelijk ijs in zeven lessen | Jan Boeren | ISBN 9789464711905 | Hardcover | 190 pagina's | verkoopprijs € 24,95 | Verschijnt 9 mei bij Sterck & De Vreese