14 maart 2024

Boekbericht: 9 april verschijnt 'Limburgers voor beginners' van Roel Willem

Logo Noordboek

 

Limburgers voor beginners

 

Omgaan met de meest

zuidelijke Nederlanders

Roel Willems

 

verschijnt 9 april bij Noordboek

 

Een grappige, nuttige én serieuze kennismaking met de cultuurverschillen tussen Limburgers en de rest van Nederland

 

Limburgers voor beginners is bedoeld voor iedereen die in het privéleven of op het werk met Limburgers in aanraking komt. Als medelander begrijpt u dit menstype niet vanzelf. Limburgers kunnen daardoor stug, gesloten of aanstellerig overkomen. Limburgers zullen u ook niet altijd goed begrijpen, met als gevolg dat u slecht aardt in de zuidelijkste provincie van ons land.

Wie beter om wil gaan met de meest zuidelijke Nederlanders, maakt via deze gids kennis met hun cultuur, tradities, gevoeligheden en leefgewoonten. Leer uzelf zien door de ogen van de Limburgers. Uiteindelijk zult u, zeker ook als Limburger, eerst gniffelen om het Hollandse onbenul, om elkaar vervolgens beter te begrijpen. 

 

Roel Willems (1980) groeide op in Limbricht en woonde in Maastricht totdat hij de provincie verliet. In zijn periode buiten Limburg zag hij de verschillen tussen Limburgers en Nederlanders scherper dan voorheen. Het deed hem beseffen hoe anders Limburgers zijn, en ook hoe vaak dat tot onnodige verwarring leidt. Willems is psycholoog, en werkt als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau.

 

Limburgers voor beginners. Omgaan met de meest zuidelijke Nederlanders | Roel Willems | Verschijnt 9 april bij Noordboek | ISBN  9789464711332| paperback, 144 pagina’s | verkoopprijs € 17,90 | Auteursportret Dick van Aalst