Boekbericht: 23 mei verschijnt 'Dierzaamheid' van Pim Martens, Maarten Reesink & Karen Soeters

 

 

Duurzaam samenleven met dieren

 

23 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek

 

Dierzaamheid

 

Pim Martens, Maarten Reesink & Karen Soeters

Dit boek beschrijft het leven van huisdieren, gehouden dieren en wilde dieren in Nederland. Er blijkt veel te verbeteren. Maar het is mogelijk: duurzaam samenleven met dieren, zonder uitbuiting en milieuvernietiging.

De auteurs introduceren het begrip ‘dierzaamheid’. We worden ‘dierzaam’ door zorgzamer om te gaan met onze huisdieren, dierentuinen te hervormen, de oude strijd tegen het zogenaamde ‘ongedierte’ te stoppen en door op een milieuvriendelijke wijze gezonder vee te houden. Het verbeteren van de (rechts)positie van het dier blijkt niet alleen van belang voor de kwetsbare dieren, maar ook voor het milieu en dus voor onze eigen gezondheid.

Met tips voor een dierinclusieve samenleving.

Met bijdragen van: Leonie Cornips, Marco van Duijn, Frank van Eerdenburg, Lenny van Erp, Monique Janssens, Marjo van Koppen, Diederik van Liere, Pim Martens, André Menache, Nynke Osinga, Maarten Reesink, Esteban Rivas, Servé Smeets, Karen Soeters, Bert Theunissen en Frank Zanderink.

Dierzaamheid. Duurzaam samenleven met dieren | Pim Martens, Maarten Reesink & Karen Soeters | ISBN 978 90 561 5776 0 | Paperback | 288 pagina's | verkoopprijs € 24,90 | Verschijnt 23 mei bij Noordboek


Bijlagen en downloads

Inkijk_Dierzaamheid.pdf
Download bestand
OMS_voor_Dierzaamheid_hr.jpg
Download bestand