14 juli 2025

Boekaankondiging: medio september verschijnt 'Vegan gastronomie' bij Sterck & De Vreese

VEGAN GASTRONOMIE

 

Het ultieme handboek

Sebastian Copien – Hansi Heckmair – Andreas Leib

verschijnt medio september bij Sterck & De Vreese

verfijnde veganistische keuken met recepten voor elk seizoen

Vegan gastronomie is geen kookboek. Het is een handboek waarin je alle aspecten van vegan fine dining leert kennen alsof je naast de chef van een topkeuken staat: van speciale kooktechnieken en uitgelezen kookgerei tot bijzondere ingrediënten en bordopmaak, van het perfecte servies tot de juiste smaakbalans en bijhorend mondgevoel.

Laat je niet afschrikken door de veeleisende receptcreaties die prachtig in beeld zijn gebracht. Een beginnende kok kookt ook niet meteen op sterrenniveau. Naast de moeilijkere recepten is er ook een uitgebreid gedeelte met eenvoudige basisrecepten. Als je die eenmaal onder de knie hebt, kan je de lat voor jezelf wat hoger leggen.

De twee chef-koks Sebastian Copien en Andreas Leib delen hun verzamelde kennis en de beste trucs uit tientallen jaren ervaring als professionele koks. Door een uitgebreide inleiding in de haute cuisine leer je hoe je complexe gastronomische menu's met verfijnde smaakprofielen bereidt, die dankzij hun perfecte harmonie en bordopmaak van de eerste tot de laatste hap puur genot bieden.

Fotograaf Hansi Heckmair legde de heerlijke composities op een prachtige manier vast. Hij is ook een van de oprichters van Vegan Masterclass.

Bij elk gerecht zijn video's beschikbaar via QR-codes, zodat je stap voor stap de bordopmaak kunt volgen.

Sebastian Copien, Hansi Heckmair, Andreas Leib – Vegan gastronomie. Het ultieme handboek | Fotografie: Hansi Heckmair | Oorspronkelijke titel: Vegan Fine Dining. Das Standard | verschijnt bij Sterck & De Vreese | ISBN 978 94 6471 430 2 | paperback, 362 pagina’s | September 2025 | verkoopprijs ca. € 49,90

Van links naar rechts: Hansi Heckmair, Andreas Leib, Sebastien Copien