Boekbericht: 6 juni verschijnt 'Een nieuwe zin van het leven' van Vincent Blok

Logo Noordboek

 

Een nieuwe zin van het leven

 

De roman als wegwijzer in een kantelende wereld

Vincent Blok

verschijnt 6 juni bij Noordboek

Juist in tijden van dreigende catastrofes wijzen romans ons de weg. Ze slaan ons uit onze groef en zetten ons aan tot denken en handelen. Zo helpen ze ons op weg naar een nieuwe zin van het leven.

In dit essayistische boek bespreekt filosoof Vincent Blok meer dan tachtig moderne en hedendaagse romans. Hij recenseert ze niet maar laat zien hoe ze ons ertoe aanzetten ons wereldbeeld te kantelen. De romans tonen ons het einde van de wereld waarvan we afscheid moeten nemen en wijzen ons de weg naar nieuwe werelden.

 

Filosoof Vincent Blok werkt als hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen. Daarnaast is hij wetenschappelijk directeur van het 4TU Centre for Ethics of Technology, een samenwerkingsverband van de vier technische universiteiten in Nederland. Naast meerdere Engelstalige boeken publiceerde hij Van wereld naar aarde. Filosofische ecologie van een bedreigde planeet.

 

Een nieuwe zin van het leven. De roman als wegwijzer in een kantelende wereld | Vincent Blok | Paperback, 272 pagina's | ISBN 978 90 978 94 6471 201 8 | Verkoopprijs € 22,90 | Verschijnt 6 juni bij Noordboek