15 april 2024

Boekbericht: 9 mei verschijnt 'Ontwerp je eigen voedselbostuin' bij Sterck & De Vreese

Ontwerp je eigen voedselbostuin

 

Evelyn De Bruecker

 

verschijnt 9 mei bij Sterck & De Vreese

Ook voor balkon en kleine tuin
met recepten –

 

Voedselbossen zijn hip, zoveel is zeker. Maar lijkt dat voor jou een onhaalbare droom omdat je alleen maar een balkon of een kleine tuin hebt? In Ontwerp je eigen voedselbostuin leer je stap voor stap hoe je deze droom toch kan realiseren. 

Heb je slechts een terras of balkon, dan krijg je advies over de soorten potten, de potgrond, de geschikte planten en hoe je je eigen compost en meststof maakt. Een mini-voedselbos binnen handbereik dus. Beschik je over een lap(je) grond, dan begin je met observeren: welke delen staan in de schaduw, in de zon – hoelang en wanneer? Wat is de hoofdrichting van de wind? Welke bodemsoort heb je ter beschikking? Een goede voorbereiding is het halve werk. Een uitgebreide plantenlijst, praktische informatie over het ontwerp en over het onderhoud van de planten helpen je een heel eind op weg!

Het leukste aan een voedselbos is de oogst. De originele recepten bereid met al dat lekkers doen je alvast watertanden. Denk aan dolmades van wijnbladeren, koekjes met eikelmeel en chocolade en veel meer.

 

 

Evelyn De Bruecker combineert haar werk in de zorg met een passie voor voedselbostuinen. Ze volgde hiervoor verschillende opleidingen in binnen- en buitenland en verzorgt workshops over dit onderwerp.

 

Evelyn De Bruecker – Ontwerp je eigen voedselbostuin. Klimaatrobuust en biodivers | Fotografie Evelyn De Bruecker (ook illustraties) en Wim Blontrock | verschijnt 9 mei bij Sterck & De Vreese | ISBN 9789464711592 | paperback, 232 pagina’s | verkoopprijs € 27,50