16 januari 2024

Boekbericht: 24 januari verschijnt 'Onder de zwarte zon' van Rolf Wennekes

Logo Noordboek

Onder de zwarte zon

 

De verleiding van de nazi-mystiek

Rolf Wennekes

 

Met een voorwoord van Maarten van Rossem

en Frank Eliëns

 

De Zwarte Zon bestaat uit zes over elkaar gelegde swastika’s. Dit symbool vormt de hoogste occulte uitdrukking van het nationaalsocialisme en markeert het punt waarop ideologie omslaat in religie. De nazi’s zagen symboliek als een onlosmakelijk onderdeel van hun populistische verleidingsstrategie.

Ook de Nijmeegse boekhandelaar André van Hooijdonk viel ervoor. In deze actuele mozaïekvertelling beschrijft Rolf Wennekes, zijn kleinzoon, op literaire wijze hoe de boekhandelaar in de greep raakte van een occult populisme en er met zijn gezin een hoge prijs voor betaalde.

Rolf Wennekes (Nijmegen, 1951) bracht als zoon van een buitenlands correspondent zijn vormingsjaren (1958-1974) door in Bonn (Duitsland). Hij studeerde letterkunde en filosofie aan de Friedrich-Wilhelms Universität en publiceert onder andere over oosterse mystiek.

 

Onder de zwarte zon. De verleiding van de nazi-mystiek | Rob Wennekes | ISBN 978 94 6471 134 9| paperback, ca. 288 pagina’s | verkoopprijs ca € 24,90 | Verschijnt 24 januari bij Noordboek