29 november 2023

Gourmand World Cookbook Award voor 'A Book About Bread' van Issa Niemeijer-Brown

 

INTERNATIONALE PRIJS VOOR A BOOK ABOUT BREAD VAN
ISSA NIEMEIJER-BROWN
 

Amsterdam, 28 november 2023

Gisteren won A Book About Bread van Issa Niemeijer-Brown de eerste prijs bij de Gourmand World Cookbook Awards 2023 in Riyadh in de categorie Bakery Pro, en het boek krijgt hiermee internationale erkenning. A Book About Bread verscheen dit najaar bij HL Books. De oorspronkelijke Nederlandse editie Een boek over brood verscheen in 2020 bij Uitgeverij Brandt, en verkocht al meer dan 15.000 exemplaren.

Het boek brengt broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie en overstijgt het traditionele receptenboek. Het is een pleidooi voor ambachtelijk bakken. Een boek over brood was direct een groot succes en op veler verzoek verscheen dit jaar de Engelstalige editie. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.

Issa Niemeijer-Brown is bakker en eigenaar van de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer in Amsterdam. De bakkerij staat in binnen- en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers. 

 

A Book About Bread. A Baker's Manual | HL Books | ISBN 9789464710717 | € 35,00

Een boek over brood | Uitgeverij Brandt | ISBN 9789493095335 | € 30,00

Ilustraties: Rachelle Klaassen | Fotografie: Inga Powilleit