15 november 2023

Boekbericht: 9 december verschijnt 'Van gazon naar gras' van Arie Koster

Logo Noordboek

 

9 december verschijnt bij uitgeverij Noordboek

 

Van gazon naar gras

Meer natuur in de tuin

Arie Koster

Praktische gids voor meer planten, vogels, bijen en vlinders in de tuin

Een gazonnetje bij een woning wordt vaak gebruikt om op te spelen, te zitten of te zonnebaden. Het geeft een gevoel van ruimte, wat veelal de reden is om dat gazon soms wel dertig keer per jaar te maaien. Maar laat je de natuur wat meer haar gang gaan, dan heb je voor je het weet een prachtig grasland vol bloemen waar vogels, vlinders, wilde bijen en andere insecten op afkomen. Arie Koster toont aan de hand van een groot aantal voorbeelden hoe vrolijk en divers grasland eruit kan zien, wat het resultaat is van veel of juist weinig maaien, en hoe je op natuurlijke wijze inheemse planten kunt toevoegen.

Van gazon naar gras is een praktische gids voor liefhebbers van (grote en kleine) tuinen, voor gemeenten, hoveniersbedrijven, adviesbureaus en natuurorganisaties.

 

Arie Koster is een vooraanstaand auteur op het gebied van de inheemse flora en de toepassing daarvan in stedelijk gebied en in tuinen. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, waaronder het Vademecum wilde planten.

 

Van gazon naar gras. Meer natuur in de tuin | Ari Koster | ISBN 9789 46471 026 7 | Paperback | 136 pagina's | verkoopprijs € 19,90 | Verschijnt 9 december bij Noordboek


Bijlagen en downloads

Voorplat Van Gazon naar gras 300dpi.jpg
Download bestand