08 november 2023

Boekbericht: 24 november verschijnt 'De kanoet' van Rob Buiter

Logo Noordboek

24 november verschijnt bij uitgeverij Noordboek

 

De kanoet

De veranderende wereld door de ogen van een trekvogel

Rob Buiter

De veranderende wereld door de ogen van een trekvogel

De kanoet is een reislustige vogel. In Nederland overwintert de kanoet in de Waddenzee en de Delta, of hij tankt daar bij, op weg van Siberië naar West- Afrika en terug. Door die reislust is de kanoet ook een goede verhalenverteller. Zoals de kanaries in de kolenmijn, wijst de kanoet ons genadeloos op de aantasting van het milieu. De vogel blijkt zelfs een soort thermometer: door van generatie op generatie een beetje te krimpen, maar wel met een relatief steeds langere snavel, laat de kanoet zien dat ook het klimaat langzaam aan het veranderen is.

Al deze verhalen zijn opgetekend uit de mond van de mensen, zoals Theunis Piersma, die de vogel al vele jaren onderzoeken, en geillustreerd met schitterende foto's van een fotograaf die deze vogels al zijn hele leven op de hielen zit.

Rob Buiter (Heemstede, 1966) is freelance wetenschapsjournalist. Hij is verslaggever voor Trouw en Vroege Vogels en hoofdredacteur van het oudste natuurtijdschrift van Nederland, De Levende Natuur.

Met foto's van Jan van de Kam

 

De kanoet. De veranderende wereld door de ogen van een trekvogel | Rob Buiter | ISBN 978 94 6471 082 3 | Paperback | 168 pagina's | verkoopprijs € 24,90 | Verschijnt 24 november bij Noordboek


Bijlagen en downloads

KANOET OMSLAG voor HR.jpg
Download bestand