20 september 2023

Boekbericht: 10 oktober verschijnt 'Tomaat' van Angelo Dorny

 
 

 

TOMAAT

 

Zelfgekweekt smaakt beter


Angelo Dorny

 
 

verschijnt 10 oktober bij Sterck & De Vreese

De meest complete tomatengids van de Lage Landen
met 30 recepten

 

Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar proefde je al ooit een zelfgekweekte tomaat, zongerijpt op een warm balkon, kas of in volle grond?
Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er nu een vrucht is die zoveel beter smaakt als je ze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.

Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde.

Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

Angelo Dorny (1990) is tuinspecialist en groenjournalist. Duizenden mensen in Vlaanderen en Nederland enthousiasmeert hij via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al meer dan twintig jaar zelf tomaten. Van zijn hand verscheen eerder Liefde voor kippen. 

Angelo Dorny – Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter | Fotografie: Fotografie Roos Mestdagh, Ann De Wulf, Angelo Dorny | verschijnt 10 oktober bij Sterck & De Vreese | ISBN 978 94 6471 119 6 | paperback, 220 pagina’s | verkoopprijs € 27,50