15 maart 2023

Boekbericht: 28 maart verschijnt 'Wild en zoet', 101 desserts met zelfgeplukte ingrediënten, bij Sterck & De Vreese

WILD EN ZOET

101 seizoensdesserts met zelfgeplukte ingrediënten

Rachel Lambert 

verschijnt 28 maart bij Sterck & De Vreese

Het zoeken, aanraken, ruiken, verzamelen en proeven van wilde planten is ronduit een heerlijke ervaring. Weer thuis maakt de prikkelende sensatie van het vinden van wilde ingrediënten plaats voor echte keukenalchemie. De verzamelde wilde planten, bessen en noten worden de basisingrediënten voor 101 onweerstaanbare drankjes, taarten, jams, puddingen en meer.

Deze recepten vieren de liefde voor zoet én de wilde diversiteit van natuurlijke en spannende smaken, die je nooit kan vinden in de lekkernijen van de supermarkt. Van bremstruikbloemen om in cocktails te verwerken tot zuringblaadjes voor een friszuur taartje, van armenvol rozenbottels in de herfst voor een pittige glazuur op zelfgebakken koekjes tot een tiramisu van paardenbloem- en kliswortel voor een verwarmend winters dessert.

De ruim twintig planten die worden verwerkt in deze heerlijke seizoensrecepten worden helder beschreven, met informatie over wanneer je ze het beste kunt plukken, waar en hoe je ze kunt oogsten en welke plantendelen geschikt zijn voor consumptie en hoe ze te bewaren.

Rachel Lambert is een bekroond auteur, gevestigd in het westen van Cornwall, die schrijft over wildplukken en koken. Haar tweede boek, Seaweed Foraging in Cornwall and the Isles of Scilly, won in 2017 een Gourmand World Cookbook Award. Sinds 2007 geeft ze cursussen wild eten. Je vindt haar op wildwalks-southwest.co.uk. Elliott White is voedsel- en interieurfotograaf.

Rachel Lambert – Wild en zoet. 101 seizoensdesserts met zelfgeplukte ingrediënten | Oorspr. titel Wild & Sweet | Fotografie: Elliott White | verschijnt bij Sterck & De Vreese | ISBN 9789464710045 | paperback, 272 pagina’s | € 24,90

© Elliott White


Bijlagen en downloads

Inkijk_wild_en_zoet_lr.pdf
Download bestand
OMS_voor_Wild en zoet_hr.jpg
Download bestand