02 maart 2023

Boekbericht: 21 maart verschijnt 'Het voorjaar gaat door. David Hockney in Normandië' van Martin Gayford

 

Het voorjaar gaat door

David Hockney in Normandië

Martin Gayford

Op zijn tachtigste zocht David Hockney voor het eerst de rust op van het platteland, waar hij kon zien hoe de zon onderging, waar hij de wisseling van de seizoenen kon bekijken en waar hij de gekte van de wereld op afstand kon houden.

In La Grande Cour, zijn eeuwenoude Normandische boerderij, wachtte Hockney op de komst van de lente. Hockney gaat volledig op in zijn anderhalve hectare grond in Noord-Frankrijk en de onderwerpen die hem al jarenlang fascineren: licht, kleur, ruimte, waarneming, water, bomen. We kunnen veel van hem leren, over hoe we moeten kijken … maar ook over hoe we moeten leven.

Het voorjaar gaat door is de neerslag van de intense gesprekken tussen kunstrecensent Martin Gayford en Hockney. Hun gedachtewisseling is geïllustreerd met een selectie van Hockneys nieuwe, nog ongepubliceerde Normandische iPadtekeningen en schilderijen, en met werk van Monet, Van Gogh, Bruegel en anderen. Het resultaat is een opbeurend manifest dat laat zien hoe kunst ons kan optillen en inspireren.

Martin Gayford is kunstcriticus voor The Spectator en auteur van verschillende boeken over kunst en over Hockney.

Het voorjaar gaat door. David Hockney in Normandië | Martin Gayford | ISBN 978 90 5615 996 2  | Hardback, met vele illustraties, 280 pagina’s | € 29,90 | Verschijnt 21 maart


Bijlagen en downloads

Inkijk_het voorjaar gaat door.pdf
Download bestand
OMS_voor_Het voorjaar gaat door_hr.jpg
Download bestand